Vanaf Eelde Airport is het mogelijk om direct naar Girona te vliegen, wat slechts op een uur rijafstand van Barcelona ligt. Op de site van Ryanair zijn er vanaf Eelde Airport al vluchten te boeken vanaf €37! Vanaf Eelde Airport gaan er per 31 maart 2013 in het zomerseizoen elke donderdags en zondag vluchten naar Girona.Eelde airport

Vanaf Eelde Airport vliegen naar Girona – Barcelona

Het is vanaf Eelde Airport maar ongeveer anderhalf uur vliegen naar Girona, en vanaf daar zit je nog ongeveer een uurtje in de bus om naar Barcelona te gaan. De vertrektijden van de bussen naar Barcelona zijn volledig afgestemd op de vliegtijden van Ryanair, waardoor je nooit lang hoeft te wachten bij de bushalte. Het is overigens ook mogelijk om een taxi naar Barcelona te nemen. In elk geval zult u er waarschijnlijk veel korter over doen dan u aanvankelijk zou denken, om van Eelde Airport naar Barcelona te reizen.

Uitrusten of cultuursnuiven?

Girona en Barcelona zijn allebei zeer populaire toeristensteden die vanaf Eelde Airport zeer gemakkelijk te bereiken zijn. Girona is een sfeervolle, millennia-oude stad die zich er uitstekend voor leent om eens lekker te ontspannen.
Barcelona echter, is een heel ander verhaal. Het is de tweede stad van Spanje, telt ruim 1,6 miljoen inwoners, en barst van de toeristische trekpleisters. Barcelona tevens een kilometerlang strand, wat het tot een populaire badplaats maakt, maar het is ook een historische stad met ontzettend veel prachtige gebouwen en andere bezienswaardigheden. Denk alleen al aan het Magische Fontein.
Freddie Mercury zong geheel terecht: ‘Barcelona – like a jewel in the sun.’

Antoni Gaudí en Barcelona

Antoni Gaudí (1852 – 1926) was een architect die bekendstond om zijn karakteristieke gebouwen en objecten. In Barcelona is ontzettend veel van zijn werk te bewonderen. Het bekendste voorbeeld is de Sagrada Família. Als je vanaf Eelde Airport naar Girona en Barcelona reist, valt het zeer aan te raden om de gebouwen van Gaudí, en natuurlijk ook alle andere prachtige bouwwerken, musea, parken en kerken te gaan bekijken.

De voordelen van Eelde Airport

Eelde Airport is een klein, maar wel hypermodern vliegveld. Op Eelde Airport kun je kosteloos gebruikmaken van Wi-Fi, je kunt er winkelen en gezellig een hapje eten. Eelde Airport heeft daarnaast toch ook alle gemakken van een kleine luchthaven: een rustige, duidelijke terminal, een goedkope parkeergelegenheid en Eelde Airport is bovendien ontzettend gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.