Vanaf Eelde Airport is het mogelijk om met een korte tussenlanding in Eindhoven naar Gran Canaria te vliegen. Gran Canaria is één van de Canarische eilanden, een archipel van vulkanische origine, gelegen in de Atlantische oceaan, en het ligt vanaf Eelde Airport voor u binnen handbereik. Gran Canaria is zeer geliefd om haar prachtige stranden, haar overweldigende natuur, met diepe valleien, donkere grotten en grillige rotspartijen.

Zonnebaden op een historisch eilandGran Canaria

Als je van Eelde Airport naar Gran Canaria vliegt, dan bevind je je binnen de kortste keren op een historisch eiland dat vele millenia geleden is gevormd door vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan. De Romeinen waren al bekend met dit eiland, en aan het eind van de 16e eeuw ontstond er een Vlaamse Canarische Natie. Al deze historische gebeurtenissen hebben hun stempel gedrukt op het eiland, bijvoorbeeld door het feit dat er vandaag de dag nog steeds Vlaamse straat- en plaatsnamen te vinden zijn.

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Als je van Eelde Airport naar Gran Canaria gaat vliegen, dan wacht je niet alleen een geweldige strandvakantie, maar op de rest van het eiland is ook ontzettend veel moois te zien. Neem bijvoorbeeld Gáldar, waar een grot met een grottekening uit de oudheid te vinden is.
Zoals alle Canarische eilanden zichzelf kenmerken door karakteristieke tradities en een bepaalde gespecialiseerde vorm van kunstnijverheid, zo kun je in Ingenio op Gran Canaria genieten van hun unieke borduurwerk.
Puerto de las Nieves is een geliefd vissersdorp, waar toeristen tevens komen zonnebaden op het zwarte kiezelstrand.
Vanaf Puerto Rico kun je meegaan met een van de vele dolfijnentochten, waar je vanaf de boot talloze dolfijnen in hun natuurlijke habitat zal spotten.

De voordelen

Vanaf Eelde Airport gaan er het hele jaar door elke woensdag en zaterdag vluchten naar Gran Canaria. Als u vliegt vanaf Eelde Airport naar Gran Canaria, dan zit u zo’n 4 uur in de lucht (plus een korte tussenstop in Eindhoven).
Eelde Airport is een modern vliegveld. Op Eelde Airport heb je gratis Wi-Fi, taxfree winkel en een gezellig luchthavenrestaurant, waar je een betaalbare maar goede maaltijd, of een heerlijk kopje koffie of thee kunt drinken voordat de reis begint, of misschien wel juist aan het einde van de reis, om afscheid te nemen van je reisgenoten. Eelde Airport heeft bovendien alle gemakken van een kleine luchthaven, zoals een rustige, overzichtelijke terminal, om maar één voorbeeld te noemen.