Tenerife 1Griekenland kent vele eilanden. Deze eilanden zijn populaire vakantie bestemmingen, vooral onder Nederlanders.

Een van die eilanden is Kos. Kos is het op twee na grootste eiland van de twaalf eilanden die samen de Dodekanesos heten. Het eiland krijgt jaarlijks bezoek van ongeveer 700.000 toeristen, waarvan 10 tot 15 procent Nederlander is. In dit artikel vindt u meer informatie over Kos, en de mogelijkheid om te vliegen naar Kos vanaf Eelde.

Waarom Kos

Een van de grootste redenen waarom Kos een populaire vakantie bestemming is, komt door het lekkere weer en de mooie stranden. Ook staat Kos bekend om de geweldige fietsroutes. Het eiland is vrij vlak, waardoor u gemakkelijk over het eiland kunt fietsen in een prachtige omgeving. Ook onder jongeren is Kos een populaire vakantiebestemming, vooral door de vele uitgaansgelegenheden op het eiland en onder andere het ruime aanbod van goedkopere hotels en appartementen. Daarnaast zijn er ook genoeg wat duurdere en luxere hotels in rustiger gelegen plekken. De gemiddelde temperatuur op Kos is in de zomer tussen 25 en 32 graden.

Kos is een mooi eiland dat zon, zee, stand en cultuur combineert.

Daarnaast is Kos het eiland van Hippocrates. In Nederland bekent als grondlegger van de geneeskunde.

Vliegen naar Kos

Een van de opties voor een vlucht naar Kos is vanaf Eelde. Eelde is een van de kleinere vliegvelden van Nederland, slechts 20 kilometer gelegen van Groningen.

Maar dat heeft ook zo haar voordelen. Een vlucht naar Kos vanaf Eelde is net iets goedkoper dan vanaf bijvoorbeeld Amsterdam.

Naast een goede bereikbaarheid en goedkopere prijzen heeft Eelde ook nog het voordeel dat de inchecktijden korter zijn. Ook kunt u uw auto dicht bij de terminals parkeren voor een voordelige prijs.

De vlucht
Indien u van plan bent een vlucht te boeken naar Kos vanaf Eelde kunt u terecht bij Transavia. Transavia is een vliegtuigmaatschappij dat op dit moment als enige deze specifieke vlucht aanbied. Transavia heeft over het algemeen een goede naam onder reizigers. Transavia biedt een aangename vlucht aan naar Kos. Ook is de er bij helder weer een prachtig landschap te zien vanuit het vliegtuig.

U heeft onder andere zicht over Duitsland, Oostenrijk, Sloveniƫ, Bosniƫ en natuurlijk de prachtige eilanden van Griekenland. De vlucht duurt iets minder dan drie uur. Wat vrij snel is aangezien de afstand van Eelde naar Kos maar liefst 2417 kilometer is. Kos is een echte aanrader dus!