MallorcaVanaf Eelde Airport gaan er meerdere vluchten naar zonnige Mallorca. In het zuiden van dit Spaanse eiland ligt het centrum van het toerisme: het strand genaamd Playa de Mallorca. Dit strand grenst aan Palma de Mallorca, waar de luchthaven van Mallorca gevestigd is. De stad Palma de Mallorca wordt bovendien omringd door een aantal andere populaire badplaatsen. Mallorca is daarom een zeer populaire vakantiebestemming voor mensen die in de zomer de zon op willen zoeken, maar ook voor mensen die lekker warm willen overwinteren.

Vanaf Eelde Airport vliegen naar Mallorca

Het is vanaf Eelde Airport slechts twee uur vliegen naar Palma de Mallorca, het vliegveld waar Eelde Airport dan ook een directe verbinding mee heeft. En Palma de Mallorca is een toeristenstad die direct grenst aan het strand en die bovendien wordt omringd door vele andere populaire toeristensteden, dus als je vertrekt vanaf Eelde Airport, dan zit je binnen de kortste keren volop in de zon.
Vanaf Eelde Airport kun ’s woensdags en ‘s zondags naar Mallorca vliegen met Ryanair en met Transavia.

Een aantal wetenswaardigheden en goede tips

Veel gezinnen met jonge kinderen die een strandvakantie boeken, zweren bij een vakantie in het stadje Alcudia. Deze historische stad is een zeer populaire badplaats en het ligt in het noorden van Mallorca. Het heeft een 16 km lang strand dat zeer geleidelijk aan afloopt in zee. Een zeer veilig strand dus voor kleine kinderen.
Als je naar Mallorca gaat en iets moois wilt zien, is het zeker de moeite waard om op z’n minst de druipsteengrotten te gaan bekijken. Bij Porto Christo vind je de grootste druipsteengrotten – de grotten van Ham en Drach. Daarnaast zijn ook Cap de Formentor aan te raden, met haar gigantische, grillige rotsformaties aan de zee, en natuurlijk Valldemossa, het eeuwenoude bergdorp dat op ruim 400 meter boven de zeespiegel ligt en wereldberoemd is door het maandenlange verblijf van Frederik Chopin en zijn muze.

De voordelen van Eelde Airport

Eelde Airport heeft een aantal  voordelen ten opzichte van de grote luchthavens. Eelde Airport is namelijk zowel een kleinschalige als een moderne luchthaven. Op Eelde Airport kunt u dan ook enerzijds gebruikmaken van gratis draadloos internet, diverse kinderfaciliteiten, een luchthavenrestaurant, een airportshop en vele andere moderne faciliteiten, en anderzijds biedt Eelde Airport alle gemakken van een klein vliegveld: een overzichtelijke terminal, voordelige parkeerplaatsen op loopafstand en een vriendelijke, persoonlijke service. Bovendien is Eelde Airport erg gemakkelijk te bereiken.