Als je wilt reizen vanaf Eelde Airport, dan is het mogelijk om met een korte tussenlanding in Eindhoven naar Tenerife te vliegen. Tenerife is de grootste van de Canarische eilanden en is vanaf Eelde Airport binnen enkele uren te bereiken. Tenerife is een tropisch eiland van vulkanische origine, en in het midden van het eiland prijkt dan ook een gigantische vulkaan van ruim 3,5 kilometer hoogte – El Teide, de hoogste berg van Spanje.

Als je een vlucht naar Tenerife boekt vanaf Eelde Airport, dan komt het natuurschoon, maar ook de rijke cultuur en de vele bezienswaardigheden van Tenerife wel ineens heel dichtbij. Eerst sta je nog gewoon in Eelde Groningen. Maar voordat je het weet kijk je je ogen uit in een van de mooiste natuurgebieden ter wereld, of lig je heerlijk in de zon uit te rusten op een zwart lavastrand.

Tenerife 1Bezienswaardigheden

Als je van Eelde Airport naar Tenerife vliegt, dan bevind je je binnen no-time op een prachtig, vulkanisch eiland met zwarte stranden, ruige natuurgebieden die soms wat weg lijken te hebben van een maanlandschap, vruchtbare valleien met bananenplantages zo ver als het oog kan zien, en hoge, grillige rotsformaties die zorgen voor een sterk wisselend landschap.
Zodra je op Eelde Airport in het vliegtuig stapt, ben je tevens nog maar enkele uurtjes verwijderd van de vele leuke excursies waaraan je op het eiland mee kunt doen. Denk bijvoorbeeld maar aan de boottochten waar je dolfijnen en walvissen kunt spotten.

Tenerife vakantie Tenerife

Als je een vlucht boekt van Eelde Airport naar Tenerife, dan kun je niet alleen een fantastische strandvakantie verwachten, maar ook een prachtige natuur, mooie bezienswaardigheden en leuke excursies.
Maar zodra je Eelde eenmaal achter je hebt gelaten, en je de gastronomie van Tenerife eenmaal hebt ervaren, dan kom je pas helemaal in de wereld van Tenerife terecht. Tenerife kent een aantal traditionele specialiteiten, zoals papas arrugadas, mojos rojo en verde (kruidige sausjes). Bij veel gerechten wordt er gebruik gemaakt van verschillende honingsoorten en van zeevruchten.
Het bekendste gerecht is toch wel gofio, wat voornamelijk bestaat uit geroosterde tarwebloem. En Tenerife staat bovendien bekend als een kaasland.

Tenerife is ook een eiland dat zich uitstekend leent voor watersport. En dan nog vooral windsurfen. Er staat aan de kust genoeg wind, waardoor de omstandigheden er ideaal voor zijn. Er vertrekken dan ook elk jaar opnieuw vele watersportliefhebbers vanaf Eelde Airport naar Tenerife om zich daar flink uit te leven.